Fem tips for å vurdere ledere

Skrevet av Drew Brock, Ph.D.
Tidligere utgitt av PSI Talent Management eller Cubiks, før det ble Talogy.

Det er tid for prisutdelinger, noe som betyr at det er den tiden på året når vi oppsøker og anerkjenner de beste av de beste. I forretningsverdenen søker vi etter de beste av de beste for å fylle de lederstillingene som er avgjørende for eller kan være en hindring for organisasjonens suksess. I løpet av det siste tiåret har jobbkompleksiteten for ledere skutt i været, og med det følger enorme krav og press på individene som har disse stillingen. I alle bransjer krever topptalenter investering av enorme mengder kapital for deres ansettelser. Og likevel har ikke investeringene i høyverdige verktøy for å identifisere ledere med høy ytelse og stort potensiale klart å holde tritt. I dag gjenstår det fortsatt et stort antall organisasjoner som ennå ikke har forpliktet seg til en høyverdig, vitenskapelig prosess for å velge ledere som er vinnere. I tråd med ånden på denne tiden av året får du nå fem kategorier du bør vurdere når du velger en ledervurderingsprosess.

Beste bedømmere i en birolle

Fagpersonene som faktisk gjennomfører vurderinger av lederne dine er helt avgjørende for denne prosessen. Effektive bedømmere støtter deg ved å bringe deres talenter og kunnskaper til intervjuer, personlighetsdynamikk og kommunikasjon for å identifisere talenter. Du bør oppsøke fagfolk på seniornivå som raskt kan etablere kontakt med kandidater og få innsikt i deres motivasjoner, styrker og mangler. Talentfulle bedømmere integrerer organisasjonskompetansen din med kandidatens kognitive evner og mellommenneskelige stil, og formidler det til deg på en måte som hjelper deg med å identifisere hvilke individer som passer best for din organisasjon.

Beste originale vurderingsrapport

Kjøretøyet for å kommunisere om en vurderingskandidat er også svært viktig. Bedømmere integrerer all informasjonen som samles inn i vurderingsprosessen, og tar hensyn til organisasjonens kultur og nøkkelkompetansen for den aktuelle stillingen. Produktet av dette bør være en omfattende rapport som gir innsiktsfull informasjon, generelle kompetansebaserte anbefalinger, forslag for oppfølgingsintervju og i tillegg muntlig tilbakemelding fra bedømmeren til ansettelsesansvarlig. Ved å granske rapportprosessen nøye kan du spare deg for skuffelser senere, så du bør insistere på å få gjennomgå flere eksempelrapporter. Hvis disse rapportene kommer med generelle utsagn (som om de kommer fra maskinutdata) eller har følelsen av et horoskop (som om de kan lage magiske spådommer om atferd), bør du finne noen andre. Effektive ledervurderingsrapporter forteller en historie om hvem personen er og hvordan de passer inn i organisasjonen din.

Beste bruk av flere metoder i en vurdering

Samfunnsvitere har lenge visst at hvis de bruker samme tilnærming for å måle alle, kan de bli offer for «standard metodebias» – de får lignende svar bare fordi de brukte samme metode. Effektive ledervurderinger bruker en kombinasjon av metoder, oftest selvrapporterende personlighetstester, personlige strukturerte intervjuer og objektive evnetester. Innenfor dette bruker den effektive ledervurderingen flere tilnærminger for å undersøke egenskaper og karakteretikker, slik at beviset for en persons kompetanse ikke kun er basert på én type personlighetsvurdering. Denne multi-trekk, multi-metode tilnærming til vurderinger gir den beste måten å samle psykologisk informasjon på en relativt upartisk måte. Sørg for at denne tilnærmingen brukes når du velger din ledervurdering.

Teknisk pris for prosessvalidering

Selv om den ikke er like spennende som de andre prisene, og som ofte ikke engang blir delt ut på prisutdelingen, er den vitenskapelige valideringen av ledervurderingsprosessen også kritisk. Identifiser hva prosessen skal være gyldig for i organisasjonen din – valg/ansettelsesfeil, forfremmelse/retensjon, suksesjonsplanlegging, lederutvikling – og målrett en prosess som vil dekke alle disse behovene. Insister på bevis fra valideringsstudier som viser hvordan ledervurdering fører til effektive ansettelser og retensjon av kvalitetstalent. Hvis målene dine er mer utviklingsmessige, be om valideringsstudier med målbare resultater som viser hvordan ledervurderingsprosessen vellykket kategoriserte talenter og hvordan utviklingsanbefalinger forbedret personlige og organisasjonens resultater.

Beste firma

Den store prisen og den viktigste avgjørelsen du vil ta når du gjennomfører en ledervurdering, er å velge det beste firmaet for deg. Finn et firma som gir en helhetlig evaluering av hele mennesket ved å vurdere nøkkelområdene som kan bidra til suksess i en stilling: kognitiv evne/tenkestil, lederstil, mellommenneskelig stil og arbeidsstil. Unngå fellen i «raskt og enkelt, én størrelse passer alle»-testen. En grundig vurderingsprosess vil ta flere timer for deltakerne å fullføre. Søk etter firmaer som kan utføre vurderinger eksternt slik at nasjonale og globale kandidater kan vurderes sammen med de lokale. De beste firmaene kombinerer flere vitenskapelig validerte tiltak med et dybdeintervju med en seniorbedømmer for å søke etter innsikt, evaluere arbeidshistorikken, undersøke underliggende motivasjoner og identifisere lederstil, styrker og utviklingsmuligheter. Dette firmaet gir deg den beste ledervurderingen og den beste verdien for deg og din organisasjon.

Så la denne prisutdelingen inspirere deg til å ta en ny titt på å velge vinnerne dine.

Fem progressive måter å bruke 360-spørreskjemaer på

Opprettholde og utvikle gode talenter i organisasjoner

360-graders spørreskjemaer blir ofte oversett angående spekteret av måter de effektivt kan innlemmes i organisasjonsprosesser utenom de tradisjonelle årlige gjennomgangene.

Å engasjere seg med og utvikle ansatte i en stadig mer FUKT- (flyktig, usikker, kompleks og tvetydig) verden er nå mer verdifullt enn noen gang før.

Last ned vår guide med råd for å lære mer om progressive måter å bruke 360-graders spørreskjemaer på:
 

  • Prestasjonsmøter
  • Kulturendring
  • Oppfølging fra utviklingssentre
  • Spor og hold liv i programmer med høyt potensial og ledelse
  • Veiledning
Last ned nå
360 advice guide five progressive ways to use 360 questionnaires cta advice guide cover
Decoration